Education320 logo
«Не обмежуйте дитину власним навчанням,
бо він народився в інший час» Рабіндранат Тагор.
Articles

Що таке IELTS і навіщо він мені потрібен?


IELTS - International English Language Testing System
IELTS (International English Language Testing System) – це міжнародний тест з англійської мови. IELTS зазвичай здається для навчання або роботи за кордоном, для імміграції, для кар'єри або просто для себе, щоб отримати точну оцінку ваших мовних навичок.

IELTS доступний у двох форматах: академічний та загальний. Формат Academic призначений для тих, хто збирається навчатися англійською мовою у закордонному навчальному закладі, General – для тих, хто виїжджає за кордон на ПМП чи роботу.

IELTS приймається як доказ володіння англійською мовою в університетах Великобританії, Ірландії, Канади, Австралії, Нової Зеландії, практично у всіх країнах Східної Європи та багатьох навчальних закладах США. Також сертифікат IELTS може бути корисним при працевлаштуванні у багатьох країнах світу та визнається роботодавцями в Данії, Італії, Бразилії, Туреччині та практично у всіх країнах Східної Європи.

IELTS діє протягом двох років. Після закінчення цього періоду ваші мовні навички необхідно знову продемонструвати. Багато установ мають свої терміни дії менше двох років. Наприклад, Департамент імміграції Австралії, який займається оформленням студентської візи, вимагає сертифікат IELTS не старше шести місяців.

IELTS – це діагностичний іспит. Це означає, що ви не можете повністю провалити його; ви можете отримати тільки 0, якщо ви взагалі не складаєте іспит. Якщо ви з'явитеся на іспит, вам гарантовано сертифікат з оцінкою від 1 до 9. Як правило, для навчання в закордонному університеті потрібна оцінка 6 або 7.

Іспит IELTS призначений для всебічної оцінки ваших мовних навичок. Тест охоплює чотири основні мовні навички: аудіювання (розуміння на слух), читання, лист та говоріння. Кожна навичка оцінюється окремо, і ці бали однаково впливають на кінцевий результат.

Деякі вузи можуть встановлювати свої вимоги не лише до загального балу, а й до балу з окремих модулів. Наприклад, багато університетів в Австралії вимагають, щоб загальний бал IELTS був не нижчим за 6,0 за умови, що оцінка письмових навичок не нижча за 6,0.

Кожна частина тесту IELTS присвячена певному навичці володіння англійською мовою, але деякі елементи тесту потребують інших навичок. Найбільш поширеними навичками, які потрібні, є лист та розмовна мова.

Baby English Best ® 2018-2022
17 visitors today, 709840 total